Εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, φιλοξενουμένων του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, 10 άτομα συμμετέχουν στο πρόγραμμα που τους φέρνει «ένα βήμα πιο κοντά στο να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μία θέση στην αγορά εργασίας».

Πρόκειται για πρωτοβουλία μεταξύ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl, για τη διά βίου μάθηση, με σκοπό οι ωφελούμενοι «να αναπτύξουν απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βρουν τη δύναμη και το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή τους, την αναζήτηση εργασίας και την οριστική έξοδο από την αστεγία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων και βάσει αυτών “χτίζουν” εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Λειτουργών του ΚΥΑΔΑ. Οι ωφελούμενοι/ες εκπαιδεύονται επίσης σε μια νέα νοοτροπία (mindset), σε έναν πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης. Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναπτύξουν νέα βιογραφικά σημειώματα και θα “εκπαιδευθούν” και στη διαδικασία της συνέντευξης, μέσα από σχετικές προσομοιώσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης