Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει σειρά σεμιναρίων με θέμα «Διαπολιτισμική Επιμόρφωση του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσονται με υπηκόους Τρίτων Χωρών, νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα».

Τα παραπάνω σεμινάρια θα διεξαχθούν το χρονικό διάστημα από 28-5-2012 έως 15-6-2012 στο ΚΕΚ του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που βρίσκεται στην Οδό Εμμ. Καστρινάκη 23 .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια αποβλέπουν στην προστασία των δικαιωμάτων του μεταναστευτικού πληθυσμού και την συνύπαρξη με την ελληνική κοινωνία μέσω της εξάλειψης συμπεριφορών και στάσεων που αποτελούν στερεότυπα του παρελθόντος .

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σισαμάκης Βαγγέλης κύριος στόχος των σεμιναρίων είναι η διάδοση αποτελεσματικών πρακτικών και η τροποποίηση επαγγελματικών συμπεριφορών μέσα από την απόκτηση συγκεκριμένων διαπολιτισμικών ικανοτήτων και ειδικότερα μέσα από τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των συμπεριφορών του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Δημοτικής Αστυνομίας που συναλλάσσεται με υπηκόους τρίτων χωρών.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης