Τέλος δεν έχει το αλαλούμ όσον αφορά στην εφαρμογή του ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια, ωδεία, σχολές χορού και πολεμικών τεχνών. Οι γονείς βρίσκονται σε καθεστώς σύγχυσης (καθώς οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει) την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου τηρούν στάση αναμονής, απορροφώντας την επιβάρυνση μέχρι νεωτέρας.

Δεν λείπουν όμως και περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις, που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχουν ενταχθεί στο νέο καθεστώς, να περνούν κανονικά στην τιμή τον ΦΠΑ 23%, εκδίδοντας και τα ανάλογα τιμολόγια. Παράλληλα, ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι σε περίπτωση κατάργησης του μέτρου, θα υπάρξει συμψηφισμός στα επόμενα δίδακτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νόμος ψηφίστηκε με το 3ο Μνημόνιο, με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να γνωστοποιεί ότι η εφαρμογή του «παγώνει» μέχρι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, όλες οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να κόβουν αποδείξεις με ΦΠΑ 23%, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν εναρμονίζονται με τον νόμο και φοροδιαφεύγουν. Επομένως, βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία του κλάδου να απορροφήσει ή να μετακυλήσει το κόστος στον πελάτη.

Διαβάστε επίσης:
Το αλαλούμ με τον ΦΠΑ πυροδότησε μπαράζ μετεγγραφών στα δημόσια σχολεία
, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 14:42

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης