Ιδιωτικός υπάλληλος Vs νηπιαγωγών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 07:40
Ιδιωτικός υπάλληλος Vs νηπιαγωγών
Την οργή και την αγανάκτησή του εξέφρασε μέσω επιστολής του, ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και πατέρας δύο παιδιών, για έναν κλάδο του δημοσίου, στον οποίο οι υπάλληλοί του πληρώνονται για οκτάωρη εργασία, ενώ απασχολούνται μόλις τέσσερις ώρες.

Ο καταγγέλλων κ. Χάρης είχε την εξής «εμπειρία». Πρόσφατα, θέλησε να εγγράψει τα δύο του παιδιά σε ένα δημόσιο νηπιαγωγείο. Όπως διαπίστωσε, το ωράριο λειτουργίας του εν λόγω νηπιαγωγείου ξεκινά από τις 08:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα. Στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι λειτουργούν δύο βάρδιες, δηλαδή, από τις 08:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 12:00 έως τις 04:00.

Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι κατά το προαναφερθέν διάστημα, εργάζονται δύο νηπιαγωγοί. Όπως υποστηρίζει, οι εργαζόμενες είναι διορισμένες από το κράτος και ο μισθός τους αγγίζει τα 1.200 ευρώ, την ίδια ώρα που ο δικός του μισθός με 10ωρη εργασία στον ιδιωτικό τομέα, μετά βίας, αγγίζει το προαναφερθέν ποσό.

Και αναρωτιέται… «Ποιός ο λόγος που μια/ένας νηπιαγωγός δουλεύει 4 ώρες την ημέρα, πληρώνεται για 8 και μετά το 4ωρο έρχεται κάποια άλλη/ άλλος να τον «αλλάξει» και να πληρωθεί και αυτός με αυτά τα χρήματα;

Δεν θα μπορούσαν να δουλεύουν 8 ώρες όπως είναι το φυσιολογικό? Με έναν πρόχειρο υπολογισμό,-δεν είναι και τόσο δύσκολο- καταλαβαίνει κανείς ότι ουσιαστικά το ελληνικό κράτος πληρώνει 2 νηπιαγωγούς για μια δουλειά που μπορεί να την κάνει μόνο ένας!
Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο νηπιαγωγείο των δικών μου παιδιών, αλλά σε ολόκληρης της Ελλάδας»!

Κλείνοντας την επιστολή του αναφέρει: Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας με αυτά που βλέπω, μαθαίνω και ακούω...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 07:44