«Ιερά πυρά» κατά ομοφυλοφίλων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 18:22
«Ιερά πυρά» κατά ομοφυλοφίλων
Κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των ζευγαριών που συμβιώνουν ελεύθερα, αλλά και εκείνων που έχουν ενωθεί με πολιτικό γάμο, έβαλε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών. Από τα «ιερά πυρά» του κατά την εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο δεν ξέφυγε βεβαία και η μονογονεϊκή οικογένεια.

Με αφορμή το θέμα της Συνόδου, «Εκτροπές του οικογενειακού θεσμού στη σημερινή πραγματικότητα – νομικές, ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις», ο μητροπολίτης Συμεών ανέφερε ότι σύγχρονα σχήματα οργάνωσης του ιδιωτικού βίου των ανθρώπων – εναλλακτικές μορφές οικογένειας, για την Εκκλησία και την θεολογία της περί γάμου και οικογένειας συνιστούν «εκτροπές» του οικογενειακού θεσμού.

Φαινόμενα - «εκτροπές», πρόσθεσε, εξαιρετικά επίκαιρα και για την ελληνική πραγματικότητα, είναι ο πολιτικός γάμος, η μονογονεϊκή οικογένεια, η ελεύθερη συμβίωση και ο λεγόμενος γάμος των ομοφυλοφίλων. Υπογράμμισε δε, ότι η βαθύτερη αιτία αυτών των «εκτροπών» είναι η προϊούσα αποχριστιανοποίηση των συγχρόνων κοινωνιών παρά το πλούσιο χριστιανικό παρελθόν τους.

Σε άλλο σημείο της εισήγησής του, ο κ. Συμεών είπε ότι ο γάμος και η οικογένεια, γεγονός κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικόν και κοινωνικός θεσμός θεμελιώδους σημασίας γίνεται, όλο και περισσότερο, ατομική υπόθεση που εντάσσεται στη σφαίρα του ιδιωτικού βίου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, 18:27