Μία άκρως ικανοποιητική απόφαση για άνεργο δανειολήπτη πήρε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, ο οποίος όφειλε σε μία τράπεζα μέσω δανείου το χρηματικό ποσό των 16.796 ευρώ.

Πρόκειται για έναν 57χρονο άνεργο, χωρίς κανένα εισόδημα, ο οποίος δηλώνει ως μόνο περιουσιακό στοιχείο του ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, χαμηλής εμπορικής αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφού έλαβε υπόψη του τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη αλλά και τις οικονομικές του δυνατότητες προκειμένου να καλύψει τα χρέη του, παρά τις ενστάσεις που προέβαλε η πιστώτρια τράπεζα, εξέδωσε την υπαρ.146/2017 απόφαση χωρίς επανασυζήτηση με την οποία δέχεται την αίτηση του οφειλέτη και ρυθμίζει τα χρέη του ορίζοντας «μηδενικές μηνιαίες καταβολές».

Από την πλευρά της η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, που προέβαλε ιδιαιτέρως το θέμα, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι απολύτως θετική και δικαιώνει πλήρως τον δανειολήπτη, συμβαδίζοντας με τις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010, περί ρύθμισης των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.

Πηγή: Cretapost.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης