Ιεράπετρα: Έβδομη μέρα αποκλεισμού του Δημαρχείου

Ιεράπετρα: Έβδομη μέρα αποκλεισμού του Δημαρχείου
Συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός του Δημαρχείου Ιεράπετρας από πολίτες που διαμαρτύρονται για το νοσοκομείο της πόλης. Η Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνεχίστηκε σήμερα για 7η μέρα (5η εργάσιμη) ο αποκλεισμός του Δημαρχείου Ιεράπετρας, ως μέσο διαμαρτυρίας και πίεσης ενάντια στην συρρίκνωση-διάλυση του νοσοκομείου του δήμου μας.

Από την Τρίτη σε κατάληψη βρίσκονται δύο λύκεια και ένα γυμνάσιο για τον ίδιο λόγο, ενώ χθες προστέθηκε και το ΕΠΑΛ.

Παραδειγματική και συγκινητική η συμμετοχή των παιδιών στον αποκλεισμό του Δημαρχείου τόσο χθες, όσο και σήμερα, η καθιστική διαμαρτυρία με κεριά που πραγματοποίησαν την Τρίτη το βράδυ καλώντας μας όλους να συμμετέχουμε και η δυναμική πορεία στην οποία προχώρησαν χθες το πρωί στην πόλη.

Αντίθετα, η στάση της δημοτικής αρχής μετά την «ανοχή» των πρώτων ημερών, μόνο σαν απαξιωτική προς τους αγωνιζόμενους πολίτες μπορεί να χαρακτηριστεί και τουλάχιστον ανεπαρκής ως προς της κρισιμότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και ο δήμος μας.

Όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκε από το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή η πίεση που δημιουργεί στους αρμόδιους και την κυβέρνηση η κινητοποίησή μας, αλλά αντιμετωπίζεται σαν εχθρική προς την ίδια και το δήμο μας.

Προβάλλεται, μάλιστα, επίμονα η παρεμπόδιση των επειγόντων δραστηριοτήτων του δήμου, όταν από την πρώτη στιγμή επιτρέψαμε την είσοδο των υπαλλήλων που χρειαζόταν όποτε υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις –ακόμα κι όταν αποδείχθηκε, εκ των υστέρων, ότι αποτελούσαν απλώς δικαιολογία για να λήξουμε τον αποκλεισμό.

Καθώς οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές για το μέλλον του νοσοκομείου Ιεράπετρας (ένας παθολόγος έχει εξασφαλιστεί μέχρι τώρα, κι αυτός προσωρινός), καθώς ούτε η τελευταία επίσκεψη του δημάρχου, της επιτροπής υγείας του δήμου και του συλλόγου των εργαζομένων του νοσοκομείου στον διοικητή της 7ης ΥΠΕ απέδωσε κάτι περισσότερο και καθώς δεν έχει προταθεί κάποια άλλη μορφή αγώνα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, εμείς, οι άνθρωποι που συμμετέχουμε στην Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας και στον αποκλεισμό του δημαρχείου οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για να έχουμε μέλλον σε αυτό τον τόπο.

Καλούμε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να μην επιτρέψουν άλλη κοροϊδία, άλλη υποβάθμιση της περιοχής μας, άλλη απαξίωση της ζωής και καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας. Να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, το νοσοκομείο που οι πρόγονοί μας έχτισαν με τον κόπο και τον ιδρώτα τους.

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό. Θυμίζουμε ότι όλες οι αποφάσεις μπορούν να ανατραπούν αν αγωνιστούμε όλοι μαζί με δύναμη και αποφασιστικότητα. Το έχουμε, άλλωστε, αποδείξει, τρία χρόνια τώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την διατήρηση τουλάχιστον του σημερινού οργανισμού με την προσθήκη δύο παθολόγων που διασφαλίζουν την ασφαλή και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου μας.

Την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, τεχνικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Την επαρκή χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής που εξυπηρετεί.

Την αυτόνομη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ώστε να έχει το δικό του προσωπικό και τη δική του χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να πάψει να αποτελεί δεξαμενή κάλυψης των αναγκών άλλων νοσοκομείων εντός και εκτός νομού.

Καθολική, δωρεάν πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας».

Πηγή: flashnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013, 09:12