Ιερισσός: Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τα απορριμματοφόρα του Δήμου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 10:02
Ιερισσός: Εμπρησμό δείχνουν τα στοιχεία για τα απορριμματοφόρα του Δήμου
Σε εμπρησμό οφείλεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο 7 Μαρτίου σε τρία απορριμματοφόρα του Δήμου Αριστοτέλη στον χώρο στάθμευσης τους στην Ιερισσό με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς. Το συμβάν προκάλεσε από την πρώτη στιγμή, πέρα από την προφανή αναστάτωση, ερωτηματικά σχετικά με τις αιτίες του.

Για το συμβάν συνεχίζεται η προανακριτική έρευνα και σύμφωνα με την πυροσβεστική αναμένονται πρόσθετα στοιχεία από την αστυνομία της Αθήνας σχετικά με ευρήματα που εντοπίστηκαν στον χώρο της πυρκαγιάς και η κατάθεση του πορίσματος στην Εισαγγελία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων φυλάσσεται μέχρι τις 6 το πρωί ενώ η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά και έγινε αντιληπτή από κατοίκους που έμεναν κοντά στον χώρο στάθμευσης.

Και ενώ αρχικά γινόταν λόγος για βραχυκύκλωμα η αιτία αυτή αποκλείστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες και πλέον βεβαιώνονται οι εκτιμήσεις των κατοίκων της Ιερισσού ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Εξάλλου η χρονική συγκυρία του συμβάντος, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ανάκληση αδειών της Ελληνικός Χρυσός και μία μέρα μετά την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη που εκφράζει ξεκάθαρα την αντίθεσή του σχετικά με την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και το ρόλο της εταιρείας στην πρόκληση κοινωνικών εντάσεων, δημιουργούσε από την πρώτη στιγμή αμφιβολίες για το πόσο τυχαίο και συμπτωματικό ήταν το γεγονός.

Το γεγονός, αναπόφευκτα, συνδέθηκε συνειρμικά στη μνήμη των κατοίκων της Ιερισσού και με τις δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Χρ. Πάχτα, ο οποίος πριν τις δημοτικές εκλογές δήλωνε ότι αν υπερισχύσει η θέση ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, κινδυνεύουν να καούν χωριά και να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Εντύπωση πάντως συνεχίζει να προκαλεί η συγκάλυψη του γεγονότος από τα κυρίαρχα ΜΜΕ που σε άλλες περιπτώσεις όπως σε αυτήν του εργοταξίου στις Σκουριές είχαν
«βουίξει» δείχνοντας εικόνες από καμένα μηχανήματα και εξοπλισμό της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στοχοποιώντας παράλληλα μια ολόκληρη κοινωνία.

ΠΗΓΗ: alterthess.gr

Διαβάστε επίσης: Τρία απορριμματοφόρα του δήμου Αριστοτέλη καταστράφηκαν από πυρκαγιά

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015, 10:02