Ιερισσός: Προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας από την αστυνομία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013, 12:38
Ιερισσός: Προσαγωγή 15χρονης μαθήτριας από την αστυνομία
Η τρομοκρατία στην Ιερισσό συνεχίζεται αδιάκοπα, μετά και τη νέα προσαγωγή μαθήτριας στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Υπάρχει περίπτωση το 15χρονο κορίτσι να βρίσκεται πίσω από τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές; Μήπως οι προσαγωγές μαθητών και κατοίκων αποσκοπούν κάπου αλλού;

Μόλις έγινε γνωστό το νέο, στην Ιερισσό ξεκίνησαν να χτυπούν οι καμπάνες, για να ενημερωθούν οι κάτοικοι.

Οι συμμαθητές της 15χρονης πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού και αναμένουν με αγωνία την απελευθέρωση του κοριτσιού.

Στο http://soshalkidiki.wordpress.com αναρτήθηκε δελτίο Τύπου για το σημερινό ανησυχητικό γεγονός:

«Σήμερα, δεκαπεντάχρονη μαθήτρια της Α΄ Τάξης του Λυκείου Ιερισσού, κλήθηκε στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Η τελευταία αυτή προσαγωγή ξεπερνά κάθε όριο λογικής, ακόμη και στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών του εμπρησμού στις Σκουριές.

Αυτήν τη στιγμή μαθητές και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ιερισσού. Είναι απαράδεκτο, αναξιοπρεπές, ύπουλο και επικίνδυνο να σύρονται τα παιδιά μας στα αστυνομικά τμήματα, να ανακρίνονται, να τρομοκρατούνται, να εκβιάζονται, να υποχρεώνονται σε παράνομη κατάθεση γενετικού υλικού.

Καταγγέλλουμε την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, την αστυνομική αυθαιρεσία και την έλλειψη της παραμικρής ανθρώπινης ευαισθησίας που οδηγεί στις προσαγωγές και τη στοχοποίηση ανηλίκων.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και καθαρός. Σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης, φίμωσης και συκοφάντησής του, απαντάμε ότι:

Δεν τρομοκρατούμαστε! Δεν υποχωρούμε!

Θα προστατέψουμε τον τόπο και τα παιδιά μας!»

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013, 12:38