Ιερώνυμος: Χτυπούν την ελληνική κοινωνία μέσω των Θρησκευτικών

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 13:54
Ιερώνυμος: Χτυπούν την ελληνική κοινωνία μέσω των Θρησκευτικών
Προσπάθεια για αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας βλέπει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πίσω από το θέμα που προέκυψε με το μάθημα των Θρησκευτικών. Στην εισήγησή του στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε το μήνυμα πως «αν θέματα όπως το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και η περιφρόνηση των ιερών και όσιων της χώρας είναι μέσα στα… προαπαιτούμενα», τότε η Ιεραρχία, ο λαός και οι κληρικοί θα αποτελέσουν ανάχωμα.

«Φαινόμενα όπως το πρόσφατο επεισόδιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, φοβάμαι ότι είναι η αιχμή του δόρατος. Φαίνεται ότι οι φίλοι μας οι εδώ και οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι τη δεινή μας οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο της ρυθμίσεως των οικονομικών μας σχέσεων, δεν θα παραλείψουν αλλά αντιθέτως θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο την αλλοίωση της ελληνικής κοινωνίας μας, αρχίζοντας από τη σχολική μας εκπαίδευση. Το τραγικό είναι ότι οι εχθροί μας δεν είναι πλέον πέρα και μακριά, είναι εντός των τειχών μας. Το βλέπουμε, το οσφραινόμαστε» ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εάν όμως υπάρχουν δεσμεύσεις και σχεδιασμοί που αποσκοπούν, όπως ψιθυρίζεται ζωηρά, στην αλλοίωση της μορφής της κοινωνίας μας και μάλιστα στην υποτίμηση της ιστορίας και των παραδόσεών μας, το ξεθεμελίωμα του θεσμού της οικογένειας και την επιβολή της διαστροφής, την περαιτέρω υποβάθμιση της γλώσσας μας και την περιφρόνησή του από αιώνες πολιτισμού μας, της πατρίδος μας, των οσίων και των ιερών μας• αν όλα αυτά είναι μέσα στα… προαπαιτούμενα, τότε η Ιεραρχία, ο κλήρος, ο ευσεβής και πιστός ελληνικός λαός θα γίνουμε ανάχωμα, τείχη, οχυρά!» πρόσθεσε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015, 13:55