Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Πολ Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Τρίτη το απόγευμα στους επαναπατρισθέντες Έλληνες από την Ισπανία.

«Η απόφασή μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα ρίσκων. Τα περισσότερα κρούσματα της νόσου προέρχονταν από τη Βόρεια Ισπανία και οι πτήσεις προέρχονταν από Βαρκελώνη και περιοχές της Βόρειας Ισπανίας… Βλέποντας αυτό προχωρήσαμε στην απομόνωση, και 21 από τους 263 επιβάτες συνολικά και στις δύο πτήσεις βγήκαν θετικοί» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, σε σύνολο 161 ελέγχων οχτώ άτομα, συγγενείς ασθενών, που έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός σπιτιού, τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

«Η συντριπτική πλειοψηφία δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουμε λάβει και να λειτουργεί σωστά» διευκρίνισε πάντως ο κ. Χαρδαλιάς. 

Ο ίδιος κατά την σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό σημείωσε πως μέσα σε ένα 24ωρο «έχουν σταλεί 1,3 εκατ. sms στο 13033».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ώρες λειτουργίας των σούπερ μάρκετ πρόσθεσε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 07:00 – 21:00 και το Σάββατο 07:00 – 20:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης