Υγειονομική βόμβα στην Κέρκυρα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 13:50
Υγειονομική βόμβα στην Κέρκυρα
Τόνοι σκουπίδια καλύπτουν το παραλιακό μέτωπο στα βόρεια της Κέρκυρας εν μέσω τουριστικής περιόδου, καθιστώντας την περιοχή άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κάτοικος του νησιού δήλωσε πως η κατάσταση είναι απελπιστική, καταγγέλλοντας παράλληλα πως μερίδα πολιτών κατέβαλε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσόν για να γίνει υγειονομική ταφή σε συγκεκριμένο οικόπεδο -καθώς ο ΧΥΤΑ δεν επαρκεί-, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

«Θάβουν τα σκουπίδια από άλλες περιοχές εκτός από τη δική μας, παρόλο που δώσαμε χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρά τα τηλεφωνήματα που έχουμε κάνει, έχουν αδιαφορήσει πλήρως» ανέφερε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο καταγγέλλων.Το πρόβλημα είναι μεγάλο και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, με κοινοποίηση στον δήμαρχο Κέρκυρας, ανέφερε τα εξής:

Αγαπητοί κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια σειράς δημοσιευμάτων και καταγγελιών φορέων και επιχειρήσεων σε ελληνικά αλλά και ξένα μέσα, σχετικά με τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Κέρκυρας εξαιτίας των απορριμμάτων, είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε την επείγουσα παρέμβασή σας για τη διευθέτηση του ζητήματος αυτού, καθώς οι τοπικές κοινωνίες πλέον βρίσκονται σε υγειονομικό κίνδυνο και ο προορισμός απειλείται από τεράστια δυσφήμηση.

Εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής περιόδου, είναι επιεικώς απαράδεκτο η Κέρκυρα, ένας από τους σημαντικότερους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, να εμφανίζει εικόνα παρακμής. Ιδιαίτερα, την ώρα που το σύνολο του τουριστικού τομέα πράττει τα μέγιστα δυνατά για να προσελκύσει τουρίστες ενισχύοντας έτσι την απασχόληση, την τοπική οικονομία και τα έσοδα του κράτους.

Είναι τραγικό σε ένα ευρωπαϊκό ευνομούμενο κράτος, οι τοπικές κοινωνίες να μην είναι σε θέση να λαμβάνουν βασικές υπηρεσίες, όπως αυτή της συγκομιδής των απορριμμάτων, όταν το κράτος υπερφορολογεί τα πάντα. Ταυτόχρονα, είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα το ζήτημα παραμένει χωρίς λύση και ενισχύεται περαιτέρω.

Με εκτίμηση,
Ανδρέας Α. Ανδρεάδης
Πρόεδρος ΔΣ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016, 14:08