Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 11:17
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα
Συνελήφθησαν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε δύο περιστατικά, ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν σε δύο φορτηγά οχήματα με επικαθήμενα, δύο αλλοδαποί οι οποίοι βρέθηκαν κρυμμένοι εντός του φορτίου των ανωτέρω οχημάτων άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Συνελήφθη, μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα τύπου VAN, 31χρονος αλλοδαπός, οδηγός του οχήματος, διότι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή εντός του οχήματος επτά αλλοδαποί που δεν διέθεταν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα σε λιμένα Ιταλίας.

Επίσης στο ανωτέρω όχημα βρέθηκε κρυμμένη στην εσωτερική αριστερή πλευρά του και στις δύο ρεζέρβες του ποσότητα τσιγάρων. Η εν λόγω ποσότητα τσιγάρων πρόκειται να καταμετρηθεί σήμερα, παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα και η ποσότητα τσιγάρων.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 11:32