H οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» δημοσιεύει μια ενδιαφέρουσα στατιστική, την οποία αποτυπώνει σε ένα σχεδιάγραμμα σχετικά με τους νέους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο όσον αφορά στους φόβους τους και την εκτίμηση που απολαμβάνουν.

Η εφημερίδα σημειώνει: «Οι νέοι επιχειρηματίες στη Βενεζουέλα περιμένουν πάνω από μισό χρόνο για να πάρουν άδεια, στην Ελλάδα επικρατεί περισσότερο φόβος όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και στη Μέση Ανατολή οι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως». Το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που δήλωσαν ότι φοβούνται ότι η επιχείρησή τους μπορεί να αποτύχει φθάνει το 70,2% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Κύπρος με 54,9% και στην τελευταία θέση, όπως παρουσιάζεται στο σχεδιάγραμμα, είναι η Γαλλία με 38,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση τι ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού άνοιξε νέα επιχείρηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις με 4,8%.

Στην κατώτατη θέση είναι πάντως η Βουλγαρία με 3,7% και στην πρώτη το Εκουαδόρ με 29,6%.

Επίσης, όσον αφορά στο ποσοστό του πληθυσμού που πήρε δάνειο για την επιχείρησή του το 2017 στην Ελλάδα κυμαίνεται στο 1,7%, στη Γερμανία στο 2,9% και στη Λιβερία στο 21%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ερώτηση εάν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, στην Ελλάδα το 66,5% απάντησε θετικά. Ο μέσος όρος είναι 68,5%, ενώ τη μεγαλύτερη εκτίμηση απολαμβάνουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 87,8%.

Την έρευνα διεξήγαγε το Ινστιτούτο Ερευνών Handelsblatt.

Άνθρωποι και ζώα στη Σαμοθράκη

Ένα τελείως διαφορετικό θέμα. «Κατσίκες που πλήθυναν στη Σαμοθράκη μέσω ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μετατρέπουν το νησί σε σεληνιακό τοπίο» είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται η «Welt» στη διαδικτυακή της σελίδα. Το άρθρο αναφέρει ότι ο πληθυσμός τους είναι 15 φορές μεγαλύτερος από αυτόν των κατοίκων. Το δημοσίευμα σημειώνει: «Στην προσπάθειά τους τα ζώα να βρουν κάτι να φάνε τριγυρνάνε στο νησί που έχει έκταση 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κάθονται πάνω σε στέγες, δέντρα και μερικές φορές σε αυτοκίνητα. Επειδή το νησί έχει απογυμνωθεί, η διάβρωση του εδάφους έχει πάρει δραματικές διαστάσεις…

»Το νησί βρίσκεται σε αδιέξοδο. Πολλές κατσίκες είναι υποσιτισμένες και πολύ αδύνατες για να σφαγιαστούν. Οι ζωοτροφές είναι πολύ ακριβές και ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους είναι τόσο ξερό, που δεν μπορούν πλέον να φυτευθούν νέα δέντρα εκεί… Ο αριθμός των ζώων αυξήθηκε χάρη στις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Επικριτικές φωνές υποδεικνύουν ότι αυτό το σύστημα δεν μπορεί πλέον να ελεγχθεί και ότι δεν έχει μακροπρόθεσμη προοπτική».

Deutsche Welle

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης