Ικανοποιημένος ο Μπουτάρης για τις επαφές του στη Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 18:10
Ικανοποιημένος ο Μπουτάρης για τις επαφές του στη Βουλγαρία
Πολύ ικανοποιημένος δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης από τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψής του στη Σόφια, κατά την οποία έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνελίεφ, ενώ είχε συνομιλίες- μεταξύ άλλων- και με την επικεφαλής της δημοτικής αρχής της βουλγαρικής πρωτεύουσας Ιορντάνα Φαντάκοβα.

«Ανοίγουμε μια πόρτα συνεργασίας, η οποία δεν υπήρχε. ΄Η, τουλάχιστον δεν υπήρχε επαρκής επικοινωνία ούτε με τη Σόφια, ούτε με τη Φιλιππούπολη, με την οποία η Θεσσαλονίκη είναι και αδελφοποιημένη πόλη. Γι΄ αυτό και ανοίγουμε έναν νέο δρόμο, γιατί σαν γείτονες πρέπει να έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να τις καλλιεργούμε αυτές τις σχέσεις. Στα λόγια μόνο, δεν γίνονται πράγματα.

Πρέπει, σιγά σιγά, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε στο παρελθόν εκείνα που μας χωρίζουν» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης, μετά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους εκπροσώπους του βουλγαρικού και ξένου Τύπου, στους οποίους ανέπτυξε τους βασικούς άξονες ανάπτυξης της συνεργασίας Θεσσαλονίκης- Σόφιας.

Μεταξύ αυτών κι ένα ευρύ πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών εκθέσεων και συνεδρίων, που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη συνεχή αναβάθμιση του ρόλου και της σημασίας της Θεσσαλονίκης ως πόλο προσέλκυσης Βούλγαρων και άλλων ξένων τουριστών. Απαντώντας στις πολυάριθμες ερωτήσεις βουλγαρικών ΜΜΕ για το πώς ο Δήμος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, ο κ. Μπουτάρης έφερε ως παράδειγμα τον περιορισμό του προϋπολογισμού των Δημητρίων σε περίπου 300.000 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι εκδηλώσεις επιβάρυναν τα ταμεία του Δήμου με 2-3 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε, επίσης, αναφορά σε μία σειρά από άλλες εκδηλώσεις που φιλοξενεί η πόλη, όπως η επικείμενη διεθνής έκθεση μουσικής WOMEX, το φεστιβάλ γαστρονομίας, τα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και κινηματογράφου κ.ο.κ.


Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 18:17