Ικανοποιημένοι δηλώνουν εκπρόσωποι των κατοίκων της Βρίσας από τη συνάντηση τους χθες στην Αθήνα με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, «αρκεί οι δεσμεύσεις αυτές να υλοποιηθούν», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά.

Χθες ο πρόεδρος του χωριού Στρατής Παράκοιλας μαζί με Βρισαγώτες της Αθήνας ζήτησαν από τον υπουργό συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων έργων. Όπως είπε στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Στρατής Παράκοιλας, ο υπουργός δήλωσε πως στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται για υπογραφή και σε δύο εβδομάδες θα τεθεί σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ορίζει τόσο την επιδότηση ενοικίου όσο και την κατασκευή των νέων σπιτιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπου των σεισμόπληκτων πως μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Νοεμβρίου θα έχουν γκρεμιστεί τα κατεστραμμένα σπίτια και στη συνέχεια το υπουργείο θα ασχοληθεί με την ανοικοδόμηση της περιοχής που όμως θα πάρει αρκετό χρόνο. Οι πολίτες, σημείωσε, ο κ. Σπίρτζης θα μπορούν να αναθέσουν το γκρέμισμα των σπιτιών τους στο ελληνικό Δημόσιο μετά από προσκλήσεις που θα εκδοθούν από το υπουργείο, προκειμένου να αποφύγουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά και το κόστος έκδοσης μεμονωμένων αδειών.

Τέλος για τον καλύτερο συντονισμό των διαδικασιών που απαιτούνται μεταξύ του υπουργείου και του νησιού, ορίζεται τοπικός συντονιστής ο πολιτικός μηχανικός, υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιός αυτοδιοικητικός (αντιδήμαρχος Μυτιλήνης) Βασίλης Τεντόμας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης