Ικανοποιητική είναι η πληρότητα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Μαγνησία, όπου υπάρχουν κρατήσεις ποσοστών 70 – 100%, ανάλογα με την περιοχή, που θα είναι μια τονωτική ένεση για τους επιχειρηματίες, ωστόσο ο χειμώνας προ βλέπεται «βαρύς», με οφειλές και προβλήματα.

Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, που επανέλαβε τις προτάσεις για πλαστικό χρήμα και ακατάσχετους λογαριασμούς, αλλά και ελέγχους για να παταχτούν οι παράνομοι επαγγελματίες και καταλύματα που υπάρχουν σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ξενοδόχοι χαρακτηρίζουν ικανοποιητική την κίνηση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς υπάρχουν πληρότητες στο 90% κατά μέσο όρο, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μειώθηκε λίγο ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας.

«Η πόλη του Βόλου, η Πορταριά και η Μακρινίτσα αναμένεται να έχουν πληρότητες 100%, το υπόλοιπο ορεινό Πήλιο περίπου στο 90% και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου στο 70%, σε συνεχούς λειτουργίας καταλύματα πάντα», ανέφερε ο Γιώργος Ζαφείρης. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων έκανε λόγο για μια τονωτική βοήθεια στις επιχειρήσεις, στον κυκεώνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οι ξενοδόχοι προβλέπουν βαρύ χειμώνα για τον τουρισμό στην περιοχή, με εξαίρεση κάποιες συζητήσεις που γίνονται για την περίοδο των εορτών, που όμως είναι πολύ ματιά ακόμη.

«Τα προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστούν και όλοι οι ξενοδόχοι επιβαρύνονται με οφειλές και χρέη προς το δημόσιο και σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας», ήταν η δήλωση του προέδρου των ξενοδόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να εντοπιστούν και να παταχτούν οι παράνομοι

Σχετικά με το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι μπήκαν στο στόχαστρο με κατηγορίες για φοροδιαφυγή, ο Γιώργος Ζαφείρης επανέλαβε την επί έτη θέση του κλάδου να πιαστούν όσοι έχουν παράνομα καταλύματα και ότι οι επιχειρηματίες είναι υπέρ του πλαστικού χρήματος και των ελέγχων, αρκεί να υπάρξουν οι ακατάσχετοι λογαριασμοί.

«Εμείς το είχαμε πει ότι αν δεν υπάρξουν λογαριασμοί που δεν κατάσχονται και συνεχίσει να είναι 24% ο ΦΠΑ, σε μια εποχή που οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να αυξήσουν τις τιμές, ήταν αναμενόμενο, κάποιοι κακοί επιχειρηματίες να φοροδιαφεύγουν για να σωθούν», είπε ο κ. Ζαφείρης.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων, είπε ότι από τα παράνομα καταλύματα , έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, έδειξε ότι χάθηκαν 1,5 δις € από το Ελληνικό Δημόσιο και των επιχειρηματιών, ενώ ο ίδιος εκτίμησε ότι το ποσό που διαφεύγει σήμερα έχει εκτοξευτεί πάνω από 2,5 δις €.

Η Ένωση Ξενοδόχων κατήγγειλε τα παράνομα καταλύματα και όταν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επέβαλε πρόστιμο 50.000 € στη Θεσσαλία 170 καταλύματα αδειοδοτήθηκαν σε ένα μήνα.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή σε όλα τα επαγγέλματα και τους τομείς στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να βγάλει κάποιος συμπέρασμα για τη φοροδιαφυγή στα καταλύματα επειδή κάποιος δεν έχει δωμάτιο διαθέσιμο και ζήτησε από την Πολιτεία να εντοπίσει τους παράνομους επαγγελματίες και τα παράνομα καταλύματα.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης