Σε τραγική κατάσταση έχει περιέλθει ο σιδηροδρομικός σταθμός του Άργους, έχοντας φθάσει πλέον σε οριακό σημείο εν όψει καλοκαιριού.

Βρώμα και δυσωδία παντού εγκυμονώντας κινδύνους για την δημόσια υγεία, ενώ τα ξερόχορτα έχουν σκεπάσει τον περιβάλλοντα χώρο αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς που θα έκαιγε το ιστορικό μνημείο του 19ου αιώνα, θέτοντας σε κίνδυνο και τα παρακείμενα σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σιδηροδρομικόςσταθμός του Άργους είναι ένα μακρόστενο πετρόκτιστο οικοδόμημα, με τοξωτά ξύλινα ταμπλαδωτά πορτοπαράθυρα, που τον κατατάσσουν στα πρώτα δείγματα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στο νεότερο ελληνικό κράτος και μάλιστα περιλαμβάνεται στον διαρκή κατάλογο κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων και μνημείων της Ελλάδος.

Με την κατάργηση των τακτικών σιδηροδρομικών δρομολογίων στα τέλη του 2010, άρχισε σταδιακά να περιέρχεται σε πλήρη ανυπολυψία έχοντας παραβιαστεί και λεηλατηθεί αρκετές φορές.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΟΣΕ, στον οποίο ανήκει ο χώρος, ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού και σφράγισης με υποσχέσεις για αποκατάσταση αλλά το αποτέλεσμα ήταν μία τρύπα στο νερό αφού αυτές δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, βυθίζοντάς τον ξανά στην γνώριμη εγκατάλειψη. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Πηγή: anagnostis.org

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης