Eικόνες καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια το μεσημέρι της Πέμπτης και η οποία μαίνεται σε τουλάχιστον τρεις περιοχές. Oι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώθηκαν χθες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου, έχουν κατακάψει δένδρα και βλάστηση, κάνοντας το τοπίο να μοιάζει βομβαρδισμένο.

Ως υπαίτιο της πυρκαγιάς οι Αρχές συνέλαβαν έναν 64χρονο με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Προληπτικά έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλη την περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα ισχυρότατες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 185 πυροσβέστες με 98 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες των ΟΤΑ και χωματουργικά μηχανήματα, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η Πυροσβεστική έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην περιοχή Γαβαλάς, προκειμένου να περιοριστεί η καταστροφική πορεία της φωτιάς στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο της φωτιάς ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο σημείο της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα στο χωριό Γαβαλάς βρέθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με τον αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Φάνη Σπανό.

Από την Περιφέρεια διατέθηκαν 23 υδροφόρες και 8 ερπυστριοφόρα.

Φωτογραφίες: lamiareport

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης