Τραγική είναι η κατάσταση του νηπιαγωγείου στη Σκιάθο όπου φοιτούν 135 νήπια, σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού. Το σχολικό κτίριο παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές με την υγρασία τις βροχερές ημέρες να είναι ιδιαίτερα έντονη.

Παράλληλα, η μοναδική αίθουσα με τον προαύλιο χώρο δεν επαρκεί για τη φοίτηση των 135 νηπίων τα οποία καθημερινά δεν έχουν επαρκή χώρο προκειμένου να μπορούν να κινούνται με άνεση. Παράλληλα, παρά την ύπαρξη τριών νηπιαγωγείων στο νησί, υπάρχει αδυναμία απορρόφησης των προνηπίων τα οποία αναγκάζονται να παραμένουν στο σπίτι, καθώς τα τρία νηπιαγωγεία συστεγάζονται σε ένα κτίριο, οι προδιαγραφές του οποίου αφορούν στη φιλοξενία μόλις του ενός τρίτου του σημερινού μαθητικού δυναμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα μεταφέρθηκαν από τους γονείς των μαθητών στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιάννη Παπαϊωάννου, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο νησί μετά από πρωτοβουλία της τοπικής Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να δει από κοντά τις ελλείψεις και να συζητήσει με τους γονείς και τους εκπροσώπους του δήμου την επίλυση των προβλημάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γιάννης Παπαϊωάννου τόνισε την ανάγκη ανέγερσης διθέσιου νηπιαγωγείου, θέμα που έθεσε υπόψη του δημάρχου Σκιάθου, Νικόλαου Πλωμαρίτη.

Πηγή: thisisvolos.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης