Στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες του οχήματος του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, που τραβήχτηκαν αμέσως μετά την επίθεση που έγινε στις 25 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας.

Τις εικόνες δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος» και σε αυτές φαίνονται αίματα.  Αριστερά στο πίσω κάθισμα υπάρχουν, εφημερίδες και η αλληλογραφία του πρώην υπουργού, ενώ τα τζάμια έχουν θολώσει από την ανάφλεξη της πυρίτιδας. Οι πλαϊνοί αερόσακοι και οι «κουρτίνες» προστασίας στην οροφή έχουν ανοίξει από το ωστικό κύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τρομοφάκελος που έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται σαν «χαρτοπόλεμος» στο εσωτερικό του οχήματος.

Σε άλλη φωτογραφία από το εσωτερικό της Mercedes, στο μπροστινό μέρος, όπου καθόταν οι συνοδοί του, οδηγός και συνοδηγός, φαίνεται το σπασμένο παρμπρίζ, ο διαλυμένος καθρέφτης και κομμάτια του τρομοφακέλου στο καντράν, το τιμόνι και το κάθισμα του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τρίτη φωτογραφία δείχνει εξωτερικά από την αριστερή πλευρά, το όχημα του Λουκά Παπαδήμου. Πόρτα οδηγού, και η πίσω είναι ανοικτές όπως και το πορτμπαγκάζ. Οι πλαϊνοί αερόσακοι ασφαλείας έχουν ανοίξει όπως αυτοί της οροφής. Φαίνεται σπασμένο το πλαϊνό τζάμι του οδηγού, ενώ στο κάθισμα δίπλα από τον πρώην πρωθυπουργό φαίνονται κάποιες εφημερίδες, αλληλογραφία και πάλι κομμάτια από τον παγιδευμένο φάκελο που ανεφλέγη. Πίσω διακρίνεται να έχει σταματήσει το συνοδευτικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Λίγα λεπτά μετά την ανάφλεξη, οι συνοδοί του, που επίσης έχουν τραυματιστεί ελαφρότερα τον έχουν ακουμπήσει στο πεζοδρόμιο, έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα από την πίεσή τους» είπε ο Λουκάς Παπαδήμος στην κατάθεση του περιγράφοντας τι συνέβη στις 25 Μαΐου.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι από το σχήμα του φακέλου νόμισε ότι περιείχε ένα βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μία πλευρά του και η άλλη κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν της διάνοιξης του φακέλου τον έφερα κοντά στα μάτια μου προκειμένου να ελέγξω το περιεχόμενο αυτού» ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, και συμπλήρωσε: «Τότε διεπίστωσα ότι δεν περιείχε βιβλίο αλλά ένα κουτί που έμοιαζε με μεγάλη κασετίνα δισκετών CD. To κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό περιτύλιγμα το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο πιθανόν με τη χρήση μηχανής. Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησα να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας προανέφερα» υπογράμμισε αναφέρει στην κατάθεση σημεία της οποίας δημοσιεύθηκαν από το Βήμα της Κυριακής.

« Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια και ένιωσα έντονα την πίεσή τους, καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο» περιέγραψε ο κ. Παπαδήμος.

Διαβάστε επίσης: 
Παπαδήμος για την επίθεση που δέχτηκε: Ένιωσα να καίγομαι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης