Ένα νέο οικονομικό σκάνδαλο έρχεται να ταλανίσει τη Δημοτική Αρχή Βόλου, καθώς αποκαλύφθηκε υπόθεση με εικονικά τιμολόγια που είχε κόψει προμηθευτής του πρώην Δήμου Αγριάς, προκειμένου να πληρωθούν εργασίες τρίτων, και τα οποία δεν ανταποκρίνονταν σε είδη του συγκεκριμένου προμηθευτή.

Την υπόθεση ανακάλυψε στο πλαίσιο ελέγχου του συγκεκριμένου προμηθευτή η Δ.Ο.Υ. Βόλου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τον δήμο στα τέλη του 2011, ενώ ήδη έχει υποβληθεί πρόστιμο στον δήμο ύψους 40.000 ευρώ και πλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη ο δήμος διενεργεί Ε.Δ.Ε., η οποία αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί.
Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Επιτροπής Νατάσσα Οικονόμου, μέσα στον Νοέμβριο του 2011 η εφορία ενημέρωσε τον Δήμο Βόλου ότι από έλεγχο που διενήργησε σε μία επιχείρηση προμηθεύτρια του πρώην Δήμου Αγριάς αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν κάποια τιμολόγια που δεν ανταποκρίνονταν σε υλικά που είχαν παραδοθεί.

Η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης, στο πλαίσιο της έρευνας, αποκάλυψε ότι είχε δεχθεί «πιέσεις» από πρώην συνεργάτη του πρώην δημάρχου Αγριάς, προκειμένου να εξοφληθεί μέρος των οφειλών της, να εκδώσει τιμολόγια μεγαλύτερου ποσού. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι εξαπατήθηκε.

Όπως πρόσθεσε η κα Οικονόμου, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., οι υπάλληλοι του Δήμου Αγριάς επέμεναν ότι παρέλαβαν τα υλικά και ότι υπάρχουν για αυτά πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής, κάτι που όμως η εφορία επισημαίνει ότι δεν βρήκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: taxydromos
Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης