Σε 28 συλλήψεις προχώρησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες, παρά τις απαγορεύσεις που προβλέπουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες διενήργησαν χθες Πέμπτη συνολικά 75.268 ελέγχους και κατέγραψαν 1.605 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 544.650 ευρώ, ενώ σε τρεις επιχειρήσεις επιβλήθηκε το μέτρο της 15ήμερης αναστολής λειτουργίας.

Ειδικότερα σε μπαρ στην Αττική, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ιδιοκτήτη με πρόστιμο 5.000 ευρώ και οκτώ πελατών, καθώς και επιβολή προστίμου από 600 ευρώ στον καθένα για παραβίαση περιορισμού κίνησης και μη χρήση μάσκας.

Σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη με πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στους οκτώ θαμώνες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη επίσης ιδιοκτήτης ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και επιβλήθηκε 3.000 ευρώ πρόστιμο. Σε καθένα από τους τέσσερις συμμετέχοντες της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Σε ιδιωτική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, η Αστυνομία συνέλαβε τόσο την ιδιοκτήτρια όσο και τους τρεις συμμετέχοντες. Σε σύλληψη ιδιοκτήτη καφέ-παντοπωλείου και σε επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. και από 300 ευρώ πρόστιμο σε τέσσερις πελάτες.

Προχώρησε ακόμα σε σύλληψη ιδιοκτήτη κομμωτηρίου, επιπλέον επέβαλε 5.000 ευρώ πρόστιμο στην επιχείρηση και 300 ευρώ σε πελάτισσα.

Τέλος, σε περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Αστυνομία συνέλαβε τόσο τον ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, στον οποίο επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, όσο και δύο πελάτες, με πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης