Εικοσιτετράωρη απεργία στις βιομηχανίες τσιμέντου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 18:21
Εικοσιτετράωρη απεργία στις βιομηχανίες τσιμέντου
Με εικοσιτετράωρη απεργία στις βιομηχανίες τσιμέντου στις 9 Μαΐου θα συνεχίσει η Ομοσπονδία Εργατών - Τεχνιτών και Υπαλλήλων Τσιμέντων τις κινητοποιήσεις της για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Χατζιάρας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι η Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας, που καλύπτει τις βιομηχανίες Τιτάν, Ηρακλής και Χάλυψ, επιμένει στην παρελκυστική στάση της, παραπέμποντας το θέμα σε συζητήσεις μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου συμμετείχαν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας που έγινε την Τετάρτη 25 Απριλίου.

Η Ομοσπονδία ζητεί την κατοχύρωση με νέα σύμβαση των όρων αμοιβής και εργασίας που προέβλεπε η προηγούμενη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι τσιμεντοβιομηχανίες, από την πλευρά τους, προχωρούν σε συμφωνίες με τα σωματεία των εργαζομένων σε επιχειρησιακό επίπεδο.

«Σκοπός της παρελκυστικής τακτικής των επιχειρήσεων είναι, ενδεχομένως, η κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης», αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 18:31