Εικοστή ημέρα απεργίας των μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 19:34
Εικοστή ημέρα απεργίας των μεταναστών
Μάθημα ζωής, αξιοπρέπειας και αγώνα δίνουν σε ολόκληρη την κοινωνία οι 300 μετανάστες πανελλαδικά, που για 20η μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Οι 50 από αυτούς, που στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν εδώ και μερικές ημέρες σημάδια κόπωσης κι εξασθένισης του οργανισμού τους. Λαμβάνουν μόνο νερό, αλάτι και ζάχαρη, ενώ παρουσιάζουν πάνω από 15% απώλεια του βάρους τους.

Η αλληλεγγύη από φορείς, συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα ολοένα και διευρύνεται, ενώ τα ψηφίσματα και τα κείμενα συμπαράστασης από συλλόγους, σωματεία κ.τ.λ. συρρέουν καθημερινά. Μέλος των «Γιατρών του Κόσμου» επισκέφθηκε τους απεργούς πείνας στον 7ο όροφο όπου στεγάζονται. Ο
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βερολίνου και Περίχωρων,«Σωκράτης», με αφορμή την ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης (11 Φεβρουαρίου), έστειλε κείμενο συμπαράστασης στους 300 μετανάστες - απεργούς πείνας:

«Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα των 300 απεργών πείνας, γιατί είναι αγώνας όλης της κοινωνίας
για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη» καταλήγουν στο κείμενο αλληλεγγύης τους.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., σύμφωνα με δελτίο Τύπου, «παρενέβησαν στην Κυβέρνηση, καταδεικνύοντας την οριακή κατάσταση των απεργών και ζήτησαν: να δοθεί λύση στο πρόβλημα με βάση την πραγματική κατάστασή τους, δηλαδή το γεγονός ότι επί χρόνια παραμένουν και εργάζονται στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 14:30, στο Δημοτικό Γήπεδο Γαλατσίου (άλσος Βέϊκου), έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση μεταξύ ομάδας δημοσιογράφων (Μένιος Σακελλαρόπουλος, Γιάννης Θειακός, Θοδωρής Ζαρμακούπης κ.α.) και ομάδας από
την αθλητική οικολογική ανθρωπιστική Κίνηση Hasta La Victoria Siempre (Σάββας Κωφίδης, Χουάν Ρότσα, Μίμης Παπαϊώάνου, Νίκος Σαργκάνης κ.α.), στο πλαίσιο αλληλεγγύης του αγώνα των μεταναστών.

Η είσοδος στο γήπεδο της αλληλεγγύης θα είναι ελεύθερη, ενώ οι διοργανωτές της εκδήλωσης αναφέρουν:«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των μαχητών μεταναστών, για όσο συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Μαζί τους θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και με δυνατό βηματισμό θα καταρρίψουμε την άποψη ότι “για όλα φταίνε οι μετανάστες”».

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας σχεδιάζει δυναμικές παρεμβάσεις την ερχόμενη εβδομάδα (4η εβδομάδα απεργίας πείνας), για τις οποίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011, 19:34