Με ένα κλικ στον ηλεκτρονικό υπολογιστή θα μπορούν πλέον να κάνουν αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χανίων οι πολίτες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής Ελευθερία Αλιφιεράκη, «στόχος της προσπάθειας είναι να υπάρξει απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια στην επιλογή των παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των οικογενειών που υπέβαλαν αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την κα Αλιφιεράκη, όλες οι αιτήσεις θα υποβάλλονται πλέον ηλεκτρονικά σε ειδική φόρμα ιστοσελίδας που τις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα.

Στη σχετική φόρμα θα υποβάλλεται η αίτηση με τα στοιχεία που θα ζητούνται μετά την καταχώριση των οποίων θα υπάρχει και άμεση ενημέρωση του ενδιαφερομένου για τα μόρια που λαμβάνει.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, στην ίδια σελίδα, θα δημοσιοποιούνται και τα ονόματα των παιδιών που προκρίνονται και στη συνέχεια οι γονείς θα καλούνται να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η κα Αλιφιεράκη, υπάρχει πρόνοια και για γονείς που έχουν, για διάφορους λόγους, αδυναμία πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς θα μπορούν να επισκέπτονται τα γραφεία του Οργανισμού Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής και να συμπληρώνουν την αίτησή τους με τη βοήθεια του προσωπικού.

Ο Οργανισμός Δημοτικής Κοινωνικής Πολιτικής λειτουργεί στα Χανιά εννέα παιδικούς και έναν βρεφονηπιακό σταθμό. Οι δομές αυτές, τη χρονιά που πέρασε, δέχτηκαν 560 παιδιά από τις 900 αιτήσεις που είχαν κατατεθεί.

Η αντιπρόεδρος του Οργανισμού εκτιμά ότι και για τη νέα χρονιά θα ικανοποιηθεί ανάλογος αριθμός αιτήσεων, καθώς, όπως υποστήριξε, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας περισσοτέρων παιδιών.

Ωστόσο, εκτίμησε ότι για το νέο έτος οι αιτήσεις θα είναι περισσότερες, καθώς από εφέτος για τους συγκεκριμένους σταθμούς μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όχι μόνο εργαζόμενες αλλά και άνεργες μητέρες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε μείωση των τροφείων κατά 30% για όλα τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν. Πολύτεκνες οικογένειες δεν θα καταβάλουν τροφεία, ενώ το ίδιο ισχύει και για τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 12.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης