Το ζήτημα της υποβάθμισης των Λιμενικών Υπηρεσιών της Ηλείας εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

Η αναδιάρθρωση των λιμενικών υπηρεσιών περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάργηση του λιμενικού σταθμού Παλουκίου και την μετατροπή του Λιμεναρχείο Κυλλήνης σε λιμενικό τμήμα. Αυτό δημιουργεί πολλές δυσκολίες και προβληματισμό. Καθώς, με βάση το προσχέδιο που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο στα Λιμεναρχεία , σε κάθε νομό θα υπάρχει μία μόνο κεντρική Λιμενική Υπηρεσία. Σύμφωνα με συνδικαλιστικές πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει την οριστική κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Παλουκίου και την υποβάθμιση του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης, φέρνοντάς το στην χαμηλότερη βαθμίδα, αυτή του Λιμενικού Τμήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετατροπή του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης σε Λιμενικό Τμήμα σημαίνει ότι δεν θα έχει μόνιμο προσωπικό και μάλιστα σε ένα λιμάνι που είναι κάθε μέρα «ζωντανό». Είναι το τέταρτο πανελλαδικά σε διακίνηση οχημάτων και τρίτο σε διακίνηση επιβατών. Την ίδια στιγμή, το λιμάνι της Κυλλήνης φιλοξενεί «στόλο» 150 αλιευτικών σκαφών, που εξυπηρετούνται καθημερινά από τις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου. Επίσης διαθέτει το μοναδικό Τελωνείο του νομού! Ουσιαστικά ζητούν δύο λιμεναρχεία στην Ηλεία, με διακριτούς ρόλους. Το ζήτημα των Λιμενικών Υπηρεσιών πρέπει να χειριστεί με δέουσα προσοχή έτσι ώστε να τονιστούν οι ανάγκες της περιοχή.

Πηγή: patris news

.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης