Ηλεία: Γέμισε ποντίκια η αστυνομική διεύθυνση

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 09:45
Ηλεία: Γέμισε ποντίκια η αστυνομική διεύθυνση
Σε εστία μόλυνσης έχει μετατραπεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας τους τελευταίους μήνες, λόγω καθυστερήσεων στην επιλογή αναδόχου για την καθαριότητα.

Πέρα από τα συσσωρευμένα σκουπίδια οι αστυνομικοί έχουν δει ακόμα και ποντίκια σε ορόφους του αστυνομικού μεγάρου, κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για το προσωπικό, αλλά και για τους πολίτες που επισκέπτονται τις αστυνομικές υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Τα παραπάνω κατήγγειλε σε δηλώσεις του στο ilialive.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης. Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι αστυνομικοί παραπονούνται για την κατάσταση που επικρατεί, η οποία σε καμία περίπτωση δεν περιποιεί τιμήν για το Σώμα και την υπηρεσία.

Το πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται τους τελευταίους μήνες, αφότου οι συμβάσεις για το έργο της καθαριότητας έγιναν μηνιαίες. Όπως εξήγησε ο κ. Παναγούλης, από το 2009, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε η τελευταία γυναίκα από το προσωπικό της καθαριότητας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, την καθαριότητα ανέλαβαν ιδιώτες με ετήσιες συμβάσεις. «…Τελευταία οι συμβάσεις, άγνωστο γιατί, έγιναν μηνιαίες. Λόγω της γραφειοκρατίας και των διαδικαστικών των διαγωνισμών, περνούν μήνες μέχρι να αναλάβει νέος ανάδοχος. Έτσι το 70% του χρόνου δεν έχουμε προσωπικό για την καθαριότητα» εξήγησε ο κ. Παναγούλης.

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Φτάσαμε να δούμε ποντίκια στους ορόφους του αστυνομικού μεγάρου, γεγονός επικίνδυνο για το προσωπικό που εργάζεται εδώ, αλλά και για τους πολίτες που επισκέπτονται τη διεύθυνση για να εξυπηρετηθούν» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.

Οι αστυνομικοί έχουν φτάσει στο σημείο να πληρώσουν από την τσέπη τους για να καθαριστεί ο χώρος τους, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει ζητήσει και τη βοήθεια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Πύργου. «Δημιουργούνται από την κατάσταση αυτή εστίες μόλυνσης στον χώρο εργασίας μας. Θα αναγκαστούμε να κάνουμε απολύμανση με δικά μας έξοδα» είπε ο κ. Παναγούλης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει προσωπικό για την καθαριότητα τους τελευταίους δύο μήνες.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017, 11:28