Σε ύφεση η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 17:20
Σε ύφεση η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος της Στροφυλιάς, στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας.

Λόγω της έκτασης που έχει λάβει η πυρκαγιά κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση και εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ξεκίνησε από την Ελευσίνα ένα Canadair το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο και γύρισε πίσω, έτσι στη συνέχεια ξεκίνησαν δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη και ένα Super Puma.

Τα δύο Canadair και το Super Puma που έλαβαν μέρος από νωρίς το απόγευμα στην επιχείρηση κατάσβεσης, επέστρεψαν στη βάση τους μόλις νύχτωσε και επιχείρησαν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Το πρωί της Τετάρτης η εικόνα της φωτιάς ήταν καλύτερη.

 

 

Η φωτιά έχει πολλές εστίες, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πρόκειται για πυκνό πευκοδάσος, αλλά και επειδή στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, υδροφόρες και μέσα του δήμου Ανδραβίδας, Κυλλήνης και της Π.Ε. Ηλείας. 

 

 

Επί τόπου ο Περιφερειάρχης Α Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλος και Μπράμος, ο δήμαρχος κ. Μοράντ.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας «η κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν άμεση. Εκτός από τα πυροσβεστικά μέσα, στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν ακόμη μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων».

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή» επεσήμανε. 

Πληροφορίες από: ilialive.gr, Φωτογραφίες: tempo24.news

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, 09:25