Ηλεκτρολογικές γνώσεις, άρτιο εξοπλισμό και αρκετές ώρες στη διάθεσή τους φάνηκε ότι διέθεταν οι άγνωστοι «κυνηγοί χαλκού» που χτύπησαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Εφύρας, κλέβοντας υλικά και προξενώντας ζημιές που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ τόσο στο δίκτυο της ΔΕΗ όσο και στον εξοπλισμό παραγωγού.

Οι άγνωστοι κατέβασαν από τις κολόνες έναν μετασχηματιστή της ΔEH, αφαίρεσαν τη χάλκινη «καρδιά» του, ενώ στη συνέχεια λεηλάτησαν και ένα μοτερόσπιτο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο μέλημα των «κυνηγών» όταν έφτασαν στο σημείο, έξω από την Εφύρα, στο ποτάμι (στο ύψος της Αγίας Παρασκευής), ήταν να ανεβούν σε μια κολόνα και να κόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Στη συνέχεια ανέβηκαν στις κολόνες του μετασχηματιστή, ξεβίδωσαν τις βάσεις τους και, όταν αυτός έπεσε στο έδαφος, κατάφεραν να ανοίξουν το κέλυφός του και να αφαιρέσουν από το εσωτερικό τα χάλκινα πηνία του.

Ο τελευταίος στόχος ήταν το μοτερόσπιτο του κ. Αναγνωστόπουλου, από το οποίο αφαίρεσαν όλη την καλωδίωση, ενώ κατέστρεψαν και τον ηλεκτρικό πίνακα!

Πηγή: patrisnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης