Η εταιρεία Lidl Hellas απέσυρε, τελικά, τη μήνυση την οποία είχε υποβάλει κατά ηλικιωμένης γυναίκας η οποία εντοπίστηκε να τοποθετεί ένα κομμάτι κρέας και ένα κομμάτι τυρί στην τσάντα της στο κατάστημα της εταιρείας στο Ίλιον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περασμένο Σάββατο η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ. Εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους και ακινητοποιήθηκε. Ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την Αστυνομία, παρότι οι πελάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του καταστήματος αντέδρασαν και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να πληρώσουν αυτοί τα τρόφιμα και μην προχωρήσει η μήνυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στάση κράτησαν και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, καθώς συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς. Αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Ο υπεύθυνος, όμως, είπε ότι «οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση», οπότε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της γιαγιάς και τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκεί, απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών, φέρεται να είπε «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά», υποστηρίζοντας ότι έχει ρυθμισμένο στεγαστικό δάνειο και πως με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Γείτονες της γιαγιάς που πληροφορήθηκαν την περιπέτειά της επισκέφθηκαν το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση. Ωστόσο, ο υπεύθυνος του καταστήματος παρέμενε μέχρι και σήμερα ανένδοτος λόγω της αυστηρής πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το θέμα πήρε διαστάσεις. Από το πρωί της Πέμπτης η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμπεριέλαβαν την υπόθεση αυτή στην ειδησεογραφία. Υπήρξαν και παρεμβάσεις προς τη διοίκηση της εταιρείας από γνωστούς παράγοντες της κοινωνίας. Ήταν σαφές πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια ελιγμών. Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η Lidl Hellas ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει τη μήνυση εναντίον της γιαγιάς. Θα ήταν ευχής έργον η εταιρεία να προχωρήσει στη διακριτική παροχή βοήθειας σε άτομα που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Αποτελεί ζήτημα εταιρικής ευθύνης.

Αυτοδιοικητικοί παράγοντες, απλοί άνθρωποι ακόμη και οι γείτονες της γιαγιάς θεώρησαν χρέος τους να παρέμβουν και να ζητήσουν την αθώωση της γυναίκας. Άλλωστε, ο ίδιος ο νόμος προβλέπει κάτι τέτοιο. Ο νομοθέτης επισημαίνει πως, αν μια κλοπή αγαθών μικρής αξίας έχει τελεσθεί λόγω ανάγκης, τότε ο δικαστής δύναται να αθωώσει τον κατηγορούμενο.

Μια από τις γειτόνισσες της ηλικιωμένης, παρεμβαίνοντας στον τηλεοπτικό σταθμό, υποστήριξε πως «η γιαγιά πήρε τρία χάπια μαζί για να αυτοκτονήσει από ντροπή φοβούμενη μη φτάσει στα αυτιά των παιδιών της αυτός ο διασυρμός». Πρόσθεσε μάλιστα «θα κάνω ό,τι μπορώ για να καθαρίσω την υπόθεση» και «δεν θα περάσω ποτέ από τη συγκεκριμένη αλυσίδα του σούπερ μάρκετ».

Αναφορικά με την οικογένεια της γιαγιάς, η γειτόνισσα είπε ότι έχει δύο γιους. «Ο ένας είναι άνεργος, ο άλλος έχει τέσσερα παιδιά και παίρνει 950 ευρώ, ενώ έχει και μεγάλο δάνειο». Σύμφωνα με τη γειτόνισσα, η γιαγιά παίρνει σύνταξη 10.000 ευρώ σύνταξη τον χρόνο και έχει να πληρώσει 4.500 ευρώ δάνειο και άλλες 4.000 γιατί έχει πρόβλημα υγείας και κάνει θεραπεία που έρχεται από την Αμερική, για να μπορεί να περπατάει.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Δήμος Ιλίου, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο, να δηλώνει ότι θα γίνει προσπάθεια από τη δημοτική αρχή να αποσυρθεί η μήνυση.

Για το περιστατικό η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Αγίων – Αναργύρων Καματερού, Σταύρο Τσίρμπα για τις ενέργειες του Δήμου.

Ακούστε τι δήλωσε

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης