Στην Αμφίκλεια βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), έπειτα από εντολή του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιος Λέκκας κατέφθασε σήμερα το πρωί στην περιοχή, όπου συνεχίζεται έπειτα από έναν μήνα η σεισμική ακολουθία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σεισμική δραστηριότητα είναι συνέχεια αυτής που ξεκίνησε πριν από έναν μήνα, είχαμε επιπλέον ζημιές και σε νέα κτήρια, είναι μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία» δήλωσε στο zougla.gr ο κ. Λέκκας.


(Πλούσια μετασεισμική ακολουθία)

«Μεγαλύτερες ζημιές εντοπίζονται στο χωριό Ρεγγίνι, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται στο επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Είμαστε σε άμεση επαφή με το υπουργείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υλικές ζημιές στα σπίτια

Με απόφαση του δημάρχου κ. Θεόδωρου Ντούρου, θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι να γίνει επανέλεγχος των κτηρίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων.

Διαβάστε επίσης:

Στον χορό των Ρίχτερ
, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013, 10:44

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης