Ηλιοφάνεια προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αττική: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάνουν πρόσκαιρα μέχρι τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά όμως η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη: Αρχικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη:Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά από το μεσημέρι στα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο όμως η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυκλάδες, Κρήτη:Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, από το απόγευμα όμως στη βόρεια Κρήτη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στις Κυκλάδες θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός και μόνο στα βόρεια από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια τοπικά θα φτάνουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης