Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη την Κυριακή, στη Λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ίλιον.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 20χρονος παρέσυρε έναν άνδρα πεζό και στη συνέχεια κατέληξε σε μια μάντρα οικίας. Ο άτυχος άνδρας ηλικίας περίπου 65 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως καταγγέλλουν στο zougla.gr, κάτοικοι της περιοχής, κάθε εβδομάδα γίνεται και ένα τροχαίο σε αυτόν τον δρόμο «καρμανιόλα» και οι ίδιοι φοβούνται για τη ζωή τους. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας και η δημοτική κίνηση Ιλίου, «Αλληλέγγυα Πόλη».

Αναλυτικά το κείμενο της καταγγελίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη ένας πεζός νεκρός από τροχαίο στο Ίλιον – Θα συνεχίσει η διοίκηση Ζενέτου να αδιαφορεί;

Έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου από διερχόμενο αυτοκίνητο που βγήκε εκτός πορείας, ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο επί της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου.

Εδώ και πολλούς μήνες η δημοτική κίνηση “Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον”, καλεί τη δημοτική αρχή επιτέλους να λάβει μέτρα και να πάψει να αδιαφορεί για τα δεκάδες τροχαία που επαναλαμβάνονται στους δρόμους-καρμανιόλα του Ίλιου (Παπανδρέου, Φυλής, Θηβών, Παλατιανής κλπ).

Ειδικά για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην Ανδρέα Παπανδρέου, κυρίως στο ύψος μεταξύ της οδού Αλαμάνας και του ΙΚΑ Ιλίου – αλλά και παραπάνω στον ίδιο δρόμο – τόσο η δημοτική μας κίνηση όσο και πρωτοβουλία κατοίκων από την περιοχή, έχουν καταθέσει επανειλημμένα αιτήματα προς τη δημοτική αρχή για τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προτού να είναι αργά, προτού θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς.

Τους τελευταίους μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους του Ιλίου τουλάχιστον 3 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα ενώ τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί είναι δεκάδες, σφοδρά, και αφήνουν πίσω πολλούς σοβαρά τραυματίες.

Αν δεν ενσκήψουν πάνω από το διαπιστωμένο, παρατεταμένο και επαναλαμβανόμενο πρόβλημα άμεσα, τώρα, χθες, όλοι οι αρμόδιοι φορείς (δημοτική αρχή, Τροχαία, Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών κλπ), τότε είναι βέβαιο πως θα θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς στο Ίλιον.

Και αυτό ως δημοτική κίνηση δεν μπορούμε και ούτε πρόκειται να το επιτρέψουμε.

Ως εδώ.

ΥΓ. Να σημειωθεί ότι ακριβώς δίπλα από τα σημεία-καρμανιόλα, επί της Λεωφόρου Παπανδρέου, όπου σχεδόν καθημερινά σημειώνονται τροχαία, βρίσκονται σχολεία – παιδικές χαρές – δημόσιες υπηρεσίες κλπ.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης