Ημαθία: Iσόβια για το «συμβόλαιο θανάτου»

Ημαθία: Iσόβια για το «συμβόλαιο θανάτου»
Η ποινή των ισόβιων δεσμών επιβλήθηκε σε τρεις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία 43χρονου Αλβανού, τον περσινό Αύγουστο, στους Γεωργιανούς Ημαθίας.

Όπως αποκαλύφθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου» που εκτέλεσε 49χρονος για λογαριασμό ανδρόγυνου ομογενών από τη Γεωργία, επειδή εκείνοι δεν ήθελαν τον άτυχο αλλοδαπό για γαμπρό τους.

Εκτός από τον 49χρονο, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, το δικαστήριο επέβαλε την ίδια ποινή στον 55χρονο πεθερό του θύματος, ως ηθικό αυτουργό στην ανθρωποκτονία, ενώ με τα ισόβια δεσμά τιμωρήθηκε κι ο 37χρονος ανιψιός του πρώτου που κατηγορείτο ως συνεργός του.

Επιπλέον, για απλή συνέργεια στη δολοφονία καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη η σύζυγος του 55χρονου, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη ενόψει του Εφετείου. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκε ένας ακόμη άνδρας που κατηγορήθηκε ότι έφερε σε επαφή το ζευγάρι με τον κατηγορούμενο ως δολοφόνο.

Ο 49χρονος, ομογενής από το Καζακστάν, φέρεται ότι εισέπραξε χρήματα για τη δολοφονία, αλλά στην απολογία του αρνήθηκε ότι επρόκειτο περί πληρωμένου φόνου. Ισχυρίστηκε δε ότι ο 55χρονος του είχε ζητήσει να μεσολαβήσει προκειμένου να πείσει τον Αλβανό να χωρίσει την κόρη του. Ομολόγησε -πάντως- ότι στραγγάλισε και σκότωσε τον 43χρονο, με τον οποίο συνεπλάκη ύστερα από καβγά, ενώ «απάλλαξε» τους συγκατηγορουμένους του, παίρνοντας όλη την υπόθεση «πάνω» του.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, 22:37