Ημέρα απολογιών για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 06:09
Ημέρα απολογιών για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα
Ενώπιον των εφετών-ανακριτριών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου απολογούνται, μετά από προθεσμία που είχαν λάβει, οι Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπόμνημα που θα καταθέσει αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο υπόμνημα αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Την αποδιδόμενη σε μένα πράξη, όπως αυτή περιγράφεται, κατά τα πραγματικά περιστατικά και τους αντίστοιχους νομικούς χαρακτηρισμούς, στο κατηγορητήριο που μου απαγγέλθηκε, αρνούμαι κατηγορηματικά τόσο κατά το πραγματικό όσο και κατά το νομικό της μέρος. Αρνούμαι ρητά και κατηγορηματικά ότι το πολιτικό κόμμα ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι εγκληματική οργάνωση και επάγομαι τα ακόλουθα».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Υπόμνημα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο κ. Γερμενής πέρασε την πόρτα του εφετείου στις 8.40 το πρωί. Ο Στάθης Μπούκουρας έφτασε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί και πέρασε την πόρτα των ανακριτριών στις 12 παρά πέντε. Στο Εφετείο έφτασε στις 11.00 το πρωί o Παναγιώτης Ηλιόπουλος και μπήκε στο γραφείο των ανακριτριών στις 12.00. Σημειώνεται ότι από τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής μόνο η απολογία του Γ. Γερμενή έχει ξεκινήσει.


   
   
Ο Στάθης Μπούκουρας εισέρχεται για να απολογηθεί


   
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εισέρχεται για να απολογηθεί


Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έξω από το ΕφετείοΟ Στάθης Μπούκουρας έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν τις 10.30

Ο Ηλίας Παναγιώταρος έξω από το Εφετείο

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, βάσει στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Γερμενής χαρακτηρίζεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως… ταγματάρχης με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και την εκπαίδευση νεοσύλλεκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την κατάθεση άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, ο Στάθης Μπούκουρας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα που πωλούσε προστασία σε επιχειρήσεις της Κορίνθου, του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου. Αντιστοίχως, και ο τρίτος κληθείς σε απολογία βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, κατονομάζεται από μάρτυρες ως «μεγάλο στέλεχος» με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη οργάνωση.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι «κανένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχει κληθεί σε ανάκριση για τα σκάνδαλα και τις μίζες. Οι μόνοι που έχουμε κληθεί είμαστε εμείς».


Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Εφετείο

Η Ελένη Ζαρούλια έξω από το Εφετείο

Ηλ. Κασιδιάρης - Ηλ. Παναγιώταρος

Παράλληλα, έξω από το Εφετείο, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη της Χρυσής Αυγής.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο

Διαβάστε επίσης:
Απολογούνται αύριο οι Γερμενής-Μπούκουρας-Ηλιόπουλος, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014, 18:13

Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014, 15:02