«Καυτά» θέματα του Εργατικού Δικαίου που απασχολούν την καθημερινότητα και ειδικά υπό το καθεστώς των μνημονίων, αλλά και η «λογιστική αντιμετώπιση των εργασιακών σχέσεων», ήταν μεταξύ των θεμάτων που αναπτύχθηκαν κατά τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας Εργατικού Δικαίου που διοργάνωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Θέμα της ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ήταν τα “επίκαιρα θέματα ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου στις εργατικές διαφορές”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τις εργασίες της ημερίδας καθηγητές των Νομικών Σχολών, δικηγόροι, εργατολόγοι και δικαστές, ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην πράξη και την θεωρία το Εργατικό Δίκαιο.

Σχολιάστηκαν οι νέοι τρόποι απασχόλησης που ανατρέπουν τους έως τώρα κανόνες του Εργατικού Δικαίου και καθιερώνουν ευέλικτες και επισφαλείς μορφές εργασίας, ενώ ειδική αναφορά έγινε στην αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν οι καθηγητές Νομικών Σχολών Δημήτρης Ταρυλός Τζανετάτος, ‘Αρις Καζάκος και Γεώργιος Λεβέντης, οι δικαστές Μαρία Χασιρτζόγλου και Βασίλειος Φαιτάς και οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Ρίζος και Δημήτριος Βασιλείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Των εργασιών της ημερίδας προήδρευσε ο γενικός γραμματέας της ΕΔΕ Νικόλαος Σαλάτας και ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Θωμάς Καμενόπουλος, ενώ χαιρέτισαν ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης