Η αφορμή, στις 8 Μαρτίου, ήταν η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αλλά η διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών ήταν εξίσου σημαντική. Είχε τίτλο «Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» και φάνηκε ότι το θέμα αφορά μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, που όταν βρίσκει τις κατάλληλες συνθήκες και καταστάσεις ενδιαφέρεται να μάθει αλλά και να καταθέσει εμπειρίες. Έτσι, πολλά ήταν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, άνδρες και γυναίκες, που στο τέλος της ημερίδας απηύθυναν ερωτήσεις στους ομιλητές, μεταφέροντας προσωπικά βιώματα αστυνομικής – υπηρεσιακής  καθημερινότητας, προκειμένου είτε για να προβληματίσουν είτε για να επιλύσουν τυχόν απορίες τους. 

Κεντρικοί ομιλητές ήταν η ψυχολόγος και συγγραφέας Τένια Μακρή και ο ψυχολόγος της Διεύθυνσης Υγειονομικού Α.Ε.Α., ταξίαρχος Χρήστος Καλύβας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους επικεφαλής του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών η προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων, η πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους και το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσιος Βαλατσός, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και άλλοι.  

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιωάννης Κωνσταντάτος δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Σοφία Λαμπροπούλου, ταξίαρχος – διευθύντρια της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, η Μαρία Ζαχαροπούλου, εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, η Ανθή Σταθάκη, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Αντικαρκινικής Εταιρείας, η Λώρα Παππά, πρόεδρος της ΜΚΟ «Μετάδραση», η Ιωάννα Ροτζιώκου, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., και η Σοφία Βαγενά, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων και Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης