Ημερίδα για την πρόληψη από φυσικές καταστροφές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 03:42
Ημερίδα για την πρόληψη από φυσικές καταστροφές
Ο δήμος Ηρακλείου μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προχωρεί σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου, σε ημερίδα ενημέρωσης/ ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 09.00 το πρωί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. O δήμος Ηρακλείου είναι επικεφαλής στο επιχειρησιακό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Ελλάδα - Κύπρος 2007 - 2013 με τίτλο «Πρόληψη & Διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στις χωρικές Ενότητες Δήμου Ηρακλείου, Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, Δήμου Αραδίππου Κύπρου και Επαρχίας Πάφου» (ΦΥΚΗΣΑΠ).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν:
1. ο δήμος Ηρακλείου
2. η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου,
3. ο δήμος Αραδίππου
4. η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου, Αφροδίτη ΛΤΔ

«Το έργο ΦΥΚΗΣΑΠ αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο δράσεων που συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη και διαχείριση των φυσικών κινδύνων, δεδομένου ότι δίνει την ευκαιρία στους εταίρους του, να παρέμβουν σε τομείς της αρμοδιότητάς τους, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία των άλλων εταίρων, αναπτύσσει εργαλεία που βοηθούν στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για πρόληψη, αντιμετώπιση και συντονισμό, αναπτύσσει τη διασυνοριακή συνεργασία και τέλος αναπτύσσει και αξιοποιεί τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού. Ο δήμος Ηρακλείου είναι επικεφαλής σε αυτό το σημαντικό έργο με συνολικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, αναπτύσσοντας μια "κουλτούρα πρόληψης" μέσα από δράσεις που αφορούν στην ευρύτερη κατανόηση των φυσικών φαινομένων ώστε να μάθουμε να ζούμε σε ισορροπία με τη φύση», σχόλιασε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Ελ. Αεράκης.

Πηγή: cretalive.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 03:46