Ημερίδα για το Διαδίκτυο στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 17:00
Ημερίδα για το Διαδίκτυο στα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, κυρίως για τα παιδιά, η διαδικτυακή βία, η ασφαλής πλοήγηση και άλλα σοβαρά ζητήματα, αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (06/10) στη ΓΑΔΑ και διοργανώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχει υπογράψει το «Χαμόγελο του Παιδιού» με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές, τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό.

Οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν ήταν:

- Η αποστολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- Ο σκοπός διοργάνωσης των ημερίδων.

- Η σχέση των ανηλίκων με το διαδίκτυο.

- Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης.

- Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

- Στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στόχος της ημερίδας, εκτός των άλλων, ήταν και η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, 17:00