Ιωάννινα: Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 19:16
Ιωάννινα: Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο μεταναστών από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου, μετά από αστυνομική επιχείρηση χθες το πρωί, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν 3 συλλήψεις ενώ απετράπη η διακίνηση 17 παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μικρό φορτηγό, το οποίο οδηγούσε ένας 65χρονος, να κινείται με κατεύθυνση από τα Ιωάννινα προς Κακαβιά. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν να επιβαίνουν σε αυτό 8 μετανάστες χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κυκλώματος, τα μέλη του οποίου, τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μεταναστών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Ως προς τη δομή και τους ρόλους των μελών του κυκλώματος, οι δύο κατηγορούμενοι από το Μπαγκλαντές φρόντιζαν για τον εντοπισμό μεταναστών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους. Στη συνέχεια, ο 65χρονος φέρεται να είχε το ρόλο του «μεταφορέα» ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου δύο άλλοι συνεργοί τους, τους παραλάμβαναν και τους οδηγούσαν πεζή στο αλβανικό έδαφος.

Το αντίτιμο για κάθε μεταφερόμενο μετανάστη ανέρχονταν στο ποσό των 200 ευρώ, από τα οποία τα μισά καρπώνονταν ο «μεταφορέας».

Στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων εντοπίστηκαν 9 μετανάστες, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.380 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των 3 μελών του κυκλώματος, 4 κινητά τηλέφωνα καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 19:16