Μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα στα Ιωάννινα αποφασίστηκε η διενέργεια rapid test στον πληθυσμό της πόλης.

Ουρά είχε σχηματιστεί σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων πριν ακόμη ξεκινήσει η διεξαγωγή των rapid test από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έλεγχος στον γενικό πληθυσμό θα είναι τριήμερος. Ο ΕΟΔΥ επιλέγει τις περιοχές όπου κάνει τέτοιες παρεμβάσεις με βάση τα στοιχεία που διαθέτει και από τα οποία συνήθως προκύπτει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Η λήψη δείγματος για τα rapid test γίνεται από την μύτη και το αποτέλεσμα γίνεται γνωστό σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά.

Ο έλεγχος του πληθυσμού ξεκίνησε στις δέκα το πρωί με την προσέλευση να είναι ήδη μεγάλη ενώ πρόκειται να διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα κι αύριο Πέμπτη, θα πραγματοποιείται από τις δέκα μέχρι τις δύο το μεσημέρι και από τις πέντε μέχρι τις οκτώ το βράδυ, ενώ την Παρασκευή δειγματοληψία θα γίνεται από τις δέκα ως τις δύο το μεσημέρι.

Tα τεστ είναι δωρεάν και μπορούν να απευθύνονται στις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες προς εξέταση.

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, όπου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση είχαν περάσει από τεστ περίπου 500 πολίτες ενώ πολλοί ακόμη ανέμεναν στην ουρά.

Πηγή: Epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης