Πριν προλάβει καλά – καλά το ΤΑΙΠΕΔ, να βγάλει στο ηλεκτρονικό πωλητήριο, τα τρία οικόπεδα στους Αμπελοκήπους, τοποθέτησε και τις απαραίτητες πινακίδες.

«Διατίθεται» αναφέρει και συνοδεύεται από το αγγλικό «on offer» ενώ παραπέμπει τους υποψήφιους… επενδυτές, στα τηλέφωνα και την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ταμείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται δε ότι κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό, προ έτους περίπου, δεν είχαν τοποθετηθεί παρόμοιες πινακίδες ενώ μέχρι πρότινος παρέμενε στην Πλατεία Χατζή, το πανό από τις κινητοποιήσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο ξεπούλημα των δημόσιων εκτάσεων.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων των Αμπελοκήπων, οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, από συνεργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιοι στην αρχή δεν αντελήφθησαν ότι πρόκειται για το πωλητήριο του ΤΑΙΠΕΔ και με νόημα σημειώνουν πως σε λίγο θα πουλήσουν και τη… λίμνη.

Το πρώτο οικόπεδο αποτελεί ουσιαστικά τμήμα της ταλαιπωρημένης πλατείας Χατζή. Πρόκειται για το κάτω μέρος, που σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ.

Το δεύτερο βρίσκεται ακριβώς δίπλα και το τρίτο λίγο χαμηλότερο, προς την Μακρυγιάννη.

Μέχρι σήμερα ουσιαστικές αντιδράσεις δεν υπάρχουν. Μία χλιαρή αντίδραση από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο που μοιάζει περισσότερο για την τιμή των όπλων και χωρίς να συνοδεύεται από εναλλακτική λύση.

Εκκωφαντική ωστόσο είναι η σιωπή των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή, οι τέσσερις βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που πέρυσι πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις, μια βδομάδα τώρα, δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν για το πωλητήριο…

Προφανώς τώρα δεν πρόκειται για ξεπούλημα αλλά για… αξιοποίηση.

Σημειώνεται ότι πέρα από τις τρεις συγκεκριμένες εκτάσεις στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περάσει κι άλλες ενώ είναι απορίας άξιον πως παραλίμνιες εκτάσεις, η μία μετά την άλλη καταλήγουν στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελούν οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, στις οποίες επένδυσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενώ κατά διαστήματα συνέδραμαν οικονομικά για τη συντήρησή τους τόσο ο δήμος όσο και η περιφέρεια.

Το δημόσιο, μέσω του δασαρχείου θέλει να οικειοποιηθεί το Γιαννιώτικο Σαλόνι και ολόκληρο το πάρκο Πυρσινέλλα, στερώντας το από την πόλη, ενώ σε αμφισβήτηση βρίσκεται το ιδιοκτησιακό στα Λιθαρίτσια.

Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με το στρατόπεδο Βελισσαρίου…

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης