Το έναυσμα για το γνωστό «ράβε-ξήλωνε» κατόπιν ενεργειών και πολιτικών πιέσεων φαίνεται ότι έδωσε η δημοσιοποίηση πριν λίγο καιρό του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο διάστημα που ακολούθησε ξεκίνησε το «μαγείρεμα» με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα να μην έχει εκδοθεί και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του Epiurspost να ετοιμάζονται αλλαγές στο πόδι ώστε επέλθουν οι ανάλογες εξυπηρετήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Νομό Ιωαννίνων, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τη «νύφη θα πληρώσει» η ακριτική Καστανή.

Η ανατροπή, που φαίνεται ότι έγινε παρασκηνιακά και εν κρυπτώ, είναι το κλείσιμο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Καστανής με ταυτόχρονη διατήρηση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου.

Το δεύτερο, σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προβλέπονταν να κλείσει γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αντιδράσεις αυτές έλαβαν την μορφή πιέσεων και διάφοροι κύκλοι έκαναν το «θαύμα» τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Καστανής, βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στα σύνορα, με οργανική δύναμη άνω των πενήντα ατόμων και είναι το πλέον κοντινό στην Κακαβιά.

Καλύπτει δε μία περιοχή του Πωγωνίου που δεν έχει εύκολη πρόσβαση από το Δελβινάκι όπως είναι η Χαραυγή, η Αγία Μαρίνα, η Λάβδανη..

Όλα αυτά προφανώς δεν μέτρησαν αλλά μέτρησε περισσότερο η ανάγκη παραμονής του Τμήματος Συνοριακών στο Κεφαλόβρυσο!

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης