Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων και φιλόζωων της περιοχής, με αφορμή τη θέση του δημάρχου για επανένταξη των αδέσποτων σε σημεία εκτός κέντρου της πόλης, έπειτα από περιστατικό επίθεσης αδέσποτου σκύλου σε γυναίκα.

Οι φιλόζωοι προκάλεσαν βανδαλισμούς στο δημαρχιακό κτήριο, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια χούφτα ανθρώπων οι οποίοι έχουν αυτοχρηστεί ως οι μοναδικοί φιλόζωοι αυτής της πόλης, βανδαλίζουν το Δημαρχείο της πόλης, ένα δημόσιο κτίριο, ένα κτίριο των πολιτών της.

Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της νομιμότητας, δίνει μια τιτάνια μάχη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα τους και το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας

Παρ’ ότι τους έχουμε καταστήσει διαχρονικά συνομιλητές επιλέγουν βάρβαρες μεθόδους σε μία προσπάθεια επιβολής μειοψηφικών απόψεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο μια δημοκρατικής κοινωνίας δεν θα το επιτρέψουμε.

Εξαντλήσαμε όλα τα όρια της δημοκρατικής ανοχής από δω και στο εξής θα επαναξιολογήσουμε της στάση μας απέναντι τους.

Τον πρώτο λόγο για μας, έχει η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας».

Την ίδια ώρα, η Animal Action Ioannina, διαχωρίζοντας τη θέση της από το περιστατικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η Animal Action Ioannina ενημερώνει πως ουδεμία σχέση και συμμετοχή είχε στους σημερινούς βανδαλισμούς στο κτίριο του Δημαρχείου. 

Οι συγκεκριμένοι “κυνόφιλοι”, που είμαστε σίγουροι πως δεν τους αξίζει να ονομάζονται έτσι, δεν σέβονται και δεν αγαπούν τον άνθρωπο, τον πολιτισμό, πόσο μάλλον τα ζώα, έχουν έλλειψη παιδείας και με αυτές τους τις κινήσεις μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορούν να φέρουν για τα αδέσποτα που πληρώνουν την τρέλα, τα ψυχολογικά, και την αναρχία του καθενός ισοπεδώνοντας τις προσπάθειες όλων μας για μία αρμονική συμβίωση ανθρώπου και σκύλου.

Ο σύλλογος και οι υγιής ζωόφιλοι τα δικαιώματα των ζώων τα διεκδικούν με τους νόμους που τα υπερασπίζονται, διάλογο και ενημέρωση και όχι με τραμπουκισμούς».

Με πληροφορίες από το pamepreveza.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης