Την εγρήγορση όλων των φορέων της περιοχής προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία για ένα πιθανό κύμα προσφύγων στην Κακαβιά, ζήτησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Πέτρος Μοσκοφίδης.

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και τα τείχη που ορθώνουν διάφορες χώρες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, είναι πολύ πιθανό, να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, να εκτυλίσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εικόνες ανάλογες με αυτές στην Ειδομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από μερικούς δεκάδες Σύριοι έφταναν στην Κακαβιά είτε αναζητώντας τρόπο διαφυγής προς την Αλβανία είτε μετά από απέλασή τους από την γείτονα χώρα. Διαπιστώνοντας το δύσβατο της περιοχής και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, σταδιακά εγκατέλειψαν τον συγκεκριμένο δρόμο.

Όμως με δεδομένη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα και τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το προσφυγικό πρόβλημα, δεν αποκλείεται πολύ σύντομα η περιοχή να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κύμα μεταναστών.

Η τοπική αστυνομία ετοιμάζεται πυρετωδώς για μία τέτοια πιθανότητα. Μάλιστα εντός της ερχόμενης βδομάδας αναμένεται να γίνει ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, πρώτα και κύρια, σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αστυνομία, όπως ανέφερε ο κ. Μοσκοφίδης, είναι ήδη σε συννενοήσεις με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, ώστε κλιμάκιο να είναι έτοιμο να έρθει στην περιοχή μόλις χρειαστεί.

«Αν άλλες χώρες της Ευρώπης συνεχίσουν να σηκώνουν φράγματα, τότε θα το δεχθούμε εμείς το πρόβλημα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Αυτό που συμβαίνει στην Ειδομένη πρέπει να το προλάβουμε. Και πρέπει να το προλάβουμε πρώτα ανθρωπιστικά… Δεν μπορούμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες, να αφήσουμε στην Κακαβιά να μένουν τόσοι άνθρωποι αβοήθητοι. Πρέπει να οργανωθούμε και να είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο», υπογράμμισε με έμφαση ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων.

Όπως όλα δείχνουν η τοπική αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς το προσφυγικό δεν αφορά μόνο τα νησιά του Αιγαίου, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν φτάσει από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, αναζητούν τρόπο να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Η Ευρώπη όμως, ειδικά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, σκληραίνει τη στάση της, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται σε διάφορες συνοριακές διαβάσεις.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης