Ιωάννινα: Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμανάκι Περάματος

Ιωάννινα: Συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμανάκι Περάματος
Συμπλοκές και επεισόδια μεταξύ μεταναστών και προσφύγων, στο λιμανάκι του Περάματος. Aργά το απόγευμα της Πέμπτης, όπως συμβαίνει καθημερινά, στο λιμανάκι και στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς διαμένουν σε ξενώνες του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής. Την Πέμπτη όμως τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων. Μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Άμεσης Δράσης. Η παρουσία της αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα την λήξη των επεισοδίων, με τους περισσότερους μετανάστες να απομακρύνονται από τον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σημείο έγιναν επτά προσαγωγές. Πρόκειται για τέσσερις εκ των δραστών και τρεις μετανάστες που δέχθηκαν χτυπήματα και έφεραν ελαφρά τραύματα.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Περάματος πάντως αρχίζουν να αυξάνονται. Όπως αναφέρουν, η παρουσία δεκάδων μεταναστών ειδικά στην περιοχή του λιμανιού είναι καθημερινή και συχνά εξελίσσονται καβγάδες και γίνονται φασαρίες.

Μέχρι αργά το βράδυ στην περιοχή του Περάματος παρέμεναν ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για περιπολίες και επιτήρηση στην περιοχή.

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 03:38