Ιωάννινα: Συμβολικοί αποκλεισμοί από τους ακρίτες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 14:49
Ιωάννινα: Συμβολικοί αποκλεισμοί από τους ακρίτες
Με κεντρικό σύνθημα «Το Πωγώνι εκπέμπει SOS», κάτοικοι και φορείς του δήμου Πωγωνίου πραγματοποίησαν στις 11.30 μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό για μία ώρα του μεθοριακού σταθμού της Κακκαβιάς.

Μαζί με τους κατοίκους, που έφτασαν στην Κακκαβιά από όλα τα χωριά του Πωγωνίου, ήταν και ο μητροπολίτης Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, καθώς και ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης, οι οποίοι στις ομιλίες τους επανέλαβαν ότι πρέπει να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής.

Όλοι ζητούν την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων και της παραμεθόριας περιοχής, με την επαναλειτουργία όλων των αστυνομικών τμημάτων και των στρατιωτικών φυλακίων, καθώς και την επιστροφή όλων των συνοριοφυλάκων.

Πριν από 15 ημέρες, Αλβανός κακοποιός δολοφόνησε ζευγάρι ηλικιωμένων, λήστεψε δύο γυναίκες και απείλησε με χειροβομβίδες τους θαμώνες ενός καφενείου στο χωριό Κτίσματα, κοντά στα σύνορα. Αυτά τα γεγονότα προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερο φόβο στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ληστείες και διαρρήξεις.


Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 17:38