Ιόνιοι Νήσοι: Δράσεις για ενίσχυση των τουριστικών ροών από την Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 08:56
Ιόνιοι Νήσοι: Δράσεις για ενίσχυση των τουριστικών ροών από την Τουρκία
Την αγορά της Τουρκίας προσεγγίζουν ολοένα και περισσότερα ελληνικά νησιά προκειμένου να αυξήσουν τις τουριστικές τους ροές, μετά και τις απώλειες που είχε για την Ελλάδα η «δεξαμενή» της Ρωσίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος, τόνισε ότι η «περιφέρεια 9 και 10 Οκτωβρίου έχει ετοιμάσει εκδήλωση κατά την οποία στην Κέρκυρα θα υποδεχτεί πολυμελή αποστολή Τούρκων επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, με στόχο το άνοιγμα της αγοράς».

Με επικεφαλής τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Τουρκίας και συνοδεία επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, θα τους γίνει ενδελεχής ενημέρωση του προορισμού των Ιονίων Νήσων, αλλά και ξεναγήσεις στην περιοχή.

Μάλιστα, το πρώτο αυτό βήμα θα έχει και συνέχεια, καθώς, όπως σημείωσε ο κ. Γαλιατσάτος, ελληνική αποστολή θα ταξιδεύσει στην Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στα δύο μέρη.

Όπως τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος, «η περιφέρεια δημιουργεί το έδαφος, ώστε να φέρει σε επικοινωνία την προσφορά και τη ζήτηση, και μετά είναι στο χέρι των επιχειρηματιών να συνάψουν συνεργασίες».

Οι Τούρκοι τουρίστες, σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, καταγράφονται ως υψηλής οικονομικής στάθμης. Όταν αγαπήσουν έναν προορισμό, τον επισκέπτονται εκ νέου και στα νησιά τα οποία έχουν ήδη επισκεφθεί παρατηρείται άνοδος της τάξεως του 30%.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η κα Πόπη Τσαγκάρη, επιχειρηματίας της Καλύμνου, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «οι Τούρκοι επισκέπτονται το νησί με τα σκάφη τους, προκειμένου να απολαύσουν τη φιλοξενία των νησιών μας», υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τουρίστες στους οποίους θα πρέπει να δοθεί έμφαση.

Στην παρέμβασή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσσιος, είχε σταθεί στο ζήτημα της έκδοσης βίζας, τονίζοντας ότι οι ροές εφέτος από την Τουρκία θα ήταν μεγαλύτερες για τη Χαλκιδική, αν δεν υπήρχε κωλυσιεργία στην έκδοσή τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015, 08:56