Υπ. Δικαιοσύνης: Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό - Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 11:19
Υπ. Δικαιοσύνης: Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τον ξυλοδαρμό - Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος
Τη μεταγωγή του 19χρονου Λουτσάι Αλέξανδρου από τις φυλακές Αυλώνα σε άλλο κατάστημα κράτησης, έπειτα από το περιστατικό ξυλοδαρμού του, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα αναφορικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος σχετικά με τον ξυλοδαρμό του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες φυλακές θα μεταφερθεί ο 19χρονος.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά, χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος, ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 13:32